TÉMÁK, Kategóriák

Ismerje meg a mandulagyulladás természetes kezelési lehetőségeit

572
HOZZÁSZÓLÁS:

A heveny mandulagyulladás legtöbbször hirtelenül keletkezik, láz, hidegrázás, fejfájás, súlyos betegség érzete, nyelési fájdalmak jelzik.torokgyulladas-mandulagyulladas-05

A nyaki nyirokcsomók megduzzadnak; fülfájdalmak is felléphetnek. A mandulák erősen megduzzadnak, sötétpirosak, néha szürkés, sárgás lepedék borítja őket. Ha mélyebb rétegükben genny keletkezik, a mandulák eltályogosodnak.

Különösen gyermekeken gyakran középfülgyulladás is kifejlődhetik. A gyulladásos mandulák felszínén fehéres csomócskák keletkeznek, amelyek gyakran összefolynak, ezeket meg lehet különböztetni a diftéria jellegzetes, tapadós, szürkés fehér lepedékétől.

A mandulagyulladás természetes kezelési módjai

A mandulagyulladás kezelésében nagy szerep jut a természetes gyógymódnak. A helyi kezeléskor a beteg gyakran öblöget, amihez legcélszerűbb konyhasót tartalmazó vizet, kamilla- vagy zsályateát használni.

A nyakra hideg vizes Priessnitz-borogatásokat raknak. Az általános kezelés a vér elvezetését és a mérges anyagok kiválasztását célozza. Napjában többször állott vizes törzsborogatásokat adnak, előtte izzasztónak forró limonádét, majd a borogatás alatt egy csésze forró hársfateát.

Ha mandulatályog tünetei mutatkoznak, negyedóránként forró kamillateával öblíttetnek, hogy a tályog mielőbb megérlelődjék és a genny kiürülhessen.

Az idült mandulagyulladás legtöbbnyire a hevenyből fejlődik. A mandulák állandóan duzzadtak, belőlük mindig genny nyomható ki. A jelenlevő genny rossz szájszagot terjeszt és állandóan fertőzés veszélyével jár.

Tanácsos azért heteken át állandóan öblíteni, éjjelre nyakborogatást adni, a vérelvonás állandósítása céljából vízgyógyászati eljárásokat (félfürdők, lábszárpakolások, lemosások) alkalmazni.

Ha ezen egyszerű eljárásokkal nem érünk célt, a mandula műtéti eltávolítása szükséges, különösen ott, ahol a mandulagyulladással egyidejűleg olyan belgyógyászati szervi betegségek jelei mutatkoznak, melyek a mandulák idült gyulladásával összefüggésben vannak.

Ilyenek például veseizgalmak; amiért is duzzadt manduláknál mindenkor vizeletvizsgálat is végzendő.

Izomreuma, izületi csúz, súlyos szívbetegségek, mint szivhártyalob, szívizomgyulladás, sőt, vérmérgezés is felléphet gennyes és duzzadt mandulák következményeképp, ilyen esetekben a mandulák műtéti eltávolítása feltétlenül javallt.

Csak indokolt esetben távolíttassuk el a mandulákat!

Az utolsó évekig szinte divattá lett még az orvosok között is, szinte minden ok nélkül, a mandulák eltávolítása, hogy ezáltal „megelőzzék!?” a mandulák megbetegedését és azok okozatait. Az utóbbi években maguk a gégeszakorvosok szólaltak fel ezen oktalan eltávolítás ellen.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a működésüket kifejteni képes mandulák a szervezet védői és az ártalmas baktériumok szűrői. Ahol tehát a mandulák munkaképesek és a fenti következmények sem állanak fenn, tekintsünk el a felesleges műtéttől.

A mandula megbetegedéseire hajlamos gyermekek és felnőttek edzése, és az e célból alkalmazott természetes gyógytényezők tehát olyan nagy fontossággal bírnak, hogy erről sem a szülőnek, sem a nevelésre hivatottaknak megfeledkezni nem szabad.

572
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]